Project Description

We were lucky enough to be asked to come up with an overall landscape and planting scheme for a multi-purpose farm conversion set in the heart of the Malvern Hills AONB in Gloucestershire. Half already housed existing small businesses and work had begun to convert the other half into luxury holiday homes.

The design needed to compliment the existing buildings and tie the whole space together. One side of the courtyard was for the businesses, the other for the holiday makers. Both had their own set of requirements and there needed to be a sense of separation between them, without sticking a barrier through the middle of the courtyard. Existing businesses had parking outside the courtyard so the main priority was to create a relaxing space in which to enjoy breaks and look out on whilst working. Conversely the holiday side required parking for visitors and the design needed to help define the separate units.

Red brick was used within the design to provide a sense of cohesion with the courtyard and surrounding buildings. Careful use of block work pathways, gravel and Yew hedging provided the structure to delineate each of the holiday homes. Planting ideas were repeated for the separate holiday units to provide some continuation and harmony across the space. Buxus balls were used to bring in some evergreen structure and pleached Lime were used for screening between the two sides of the courtyard. Flowering perennials fill in gaps between the structural elements and will provide colour for large portions of the year once established.

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Save